Kategoria: Kuchnia
Mogłoby się wydawać, że filetowanie ryby to trudna sprawa, ale nic bardziej mylnego, to łatwiejsze niż ci się wydaje. Wystarczy nabrać tylko wprawy i posiadać odpowiedni nóż do filarowania. …
Łosoś to ryba, która zwiera sporo jodu i potasu. Zjedzenie kilku kawałków łososia zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na te pierwiastki. Mięso zawiera również sporo witamin z grupy B, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie …
Duszone mięso jest zdrowsze niż smażone, ma mniej kalorii, jest wyśmienitym pomysłem na danie obiadowe, do którego wystarczy dodać surówkę, aby zyskać naprawdę sycący i smaczny posiłek. Jeżeli nie wiesz, jak …
Duszone pieczarki mogą być znakomitym dodatkiem do dania głównego i z powodzeniem mogą zastąpić surówki czy sałatki podawane do mięs. Dlatego warto opanować sztukę ich przygotowywania – a zachwycimy …
Jak zapewne wiadomo, szparagi są warzywem bogatym w składniki mineralne. W Polsce możecie nabyć szparagi białe oraz szparagi zielone. Smak tych drugich jest bardziej intensywny oraz co najważniejsze – …
Upieczone placki należy przeciąć na dwie równe części, w tym celu można użyć nici. Przekrojone krążki ciasta należy pokropić obficie syropem, rumem lub ponczem, a następnie posmarować masą i składać …
Dietetycy uznają blanszowanie za najlepszy sposób przyrządzania potraw, stanowiący alternatywę gotowania. W taki sposób możemy przygotowywać nie tylko owoce i warzywa, ale również mięso oraz ryby. Niestety, obecnie nie jest to …