Duszone pieczarki mogą być znakomitym dodatkiem do dania głównego i z powodzeniem mogą zastąpić surówki czy sałatki podawane do mięs. Dlatego warto opanować sztukę ich przygotowywania – a zachwycimy wszystkich, których nimi poczęstujemy.Dzisiaj mamy dla was kilka wskazówek odnośnie do tego, jak dusić pieczarki – zapraszamy do lektury i gotowania!
Poniżej przedstawiam znakomity przepis na duszone pieczarki.
- 500 g pieczarek należy umyć, a następnie pokroić w plasterki.
- Wlać na patelnię 8 łyżek oleju i obsmażyć pieczarki.
- Następnie przełożyć do garnka i wlać 400 ml wody. Dusić około 20 min.
- Rozrobić 2 łyżeczki mąki pszennej z 3 łyżkami wody i całość wlać do duszonych grzybów.
- Dodać 2 łyżki śmietany 24% oraz całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tagi:
- jak udusic pieczarki
- Pieczarki Duszone
- jak dusić pieczarki
- jak przygotowac pieczarki
- duszone pieczarki