Jak dusić pieczarki?

Duszone pieczarki mogą być znakomitym dodatkiem do dania głównego i z powodzeniem mogą zastąpić surówki czy sałatki podawane do mięs. Dlatego warto opanować sztukę ich przygotowywania – a zachwycimy wszystkich, których nimi poczęstujemy.Dzisiaj mamy dla was kilka wskazówek odnośnie do tego, jak dusić pieczarki – zapraszamy do lektury i gotowania!

 

Porady, jak dusić pieczarki

Poniżej przedstawiam znakomity przepis na duszone pieczarki.

  1. 500 g pieczarek należy umyć, a następnie pokroić w plasterki.
  2. Wlać na patelnię 8 łyżek oleju i obsmażyć pieczarki.
  3. Następnie przełożyć do garnka i wlać 400 ml wody. Dusić około 20 min.
  4. Rozrobić 2 łyżeczki mąki pszennej z 3 łyżkami wody i całość wlać do duszonych grzybów.
  5. Dodać 2 łyżki śmietany 24% oraz całość doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

  • jak udusic pieczarki
  • Pieczarki Duszone
  • jak dusić pieczarki
  • jak przygotowac pieczarki
  • duszone pieczarki

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.