Kategoria: Kuchnia
Jeżeli chcesz zamrozić owoce, ale nie wiesz, jak to zrobić, dobrze trafiłeś. Poniżej mamy dla Ciebie kilka wskazówek, jak to zrobić. Zapraszamy do lektury! Wskazówki, jak mrozić owoce Przed …
Jeżeli chcesz zamrozić warzywa, ale nie wiesz, jak to zrobić, dobrze trafiłeś. Poniżej mamy dla Ciebie kilka wskazówek, jak to zrobić. Zapraszamy do lektury! Wskazówki, jak mrozić warzywa Wszystkie …
Generalnie rabarbar najlepiej jest przechowywać w formie kompotów, dżemów i konfitur. Jeżeli chcemy go zamrozić, najpierw musimy usunąć blaszki liściowe, następnie opłukać i dokładnie obrać. Pamiętajmy, aby nie jeść …
Każdy, kto uwielbia grzyby, chce się cieszyć ich smakiem także poza sezonem. Sposobów na ich przechowywanie jest wiele – niektórzy preferują grzyby suszone, inni marynowane, jednak jest też grono …
Jeżeli chcesz mrozić szparagi, ale nie wiesz, jak to zrobić, dobrze trafiłeś – poniżej kilka wskazówek odnośnie do tego, jak robić to prawidłowo. Zapraszamy do lektury! Wskazówki, jak mrozić …
Mrożenie truskawek nie jest czynnością trudną, należy jednak pamiętać o postępowaniu zgodnie z określonym porządkiem – wtedy nasze owoce będą pięknie zamrożone i nie posklejają się. Poniżej mamy dla was omówienie …
Marynowanie pieczarek to obok mrożenia świetny sposób na to, aby zachować te grzyby na dłużej. Dodatkowo marynowane pieczarki są od razu gotowe do spożycia i nie trzeba poddawać ich …
Wskazówki, jak maić spirytus. Przygotuj: 0,5 l spirytusu 0,5 l wody (mineralnej) 1 paczka cukierków ice trochę kwasku cytrynowego Cukierki dajemy do garnka, następnie zalewamy 0,5 l wody i …
Luzowanie kurczaka jest procesem polegającym na wyjęciu z kurczaka kości w taki sposób, by nie została przecięta skóra. Wyjątek stanowią rzecz jasna te partie skóry, które przecięte zostały przez …
Luzowanie kaczki to proces, w czasie którego wyjmujemy z kaczki kości w taki sposób, aby nie przeciąć skóry, z wyjątkiem oczywiście takich miejsc, w których zostało to z góry …