Kategoria: Kuchnia
Jeżeli planujesz zrobić pierogi, ale nie wiesz, jak je lepić, przeczytaj poniższą poradę, a na pewno rozwiejesz sporo swoich wątpliwości. Zapraszamy do lektury! Wskazówki, jak lepić pierogi Od kuli …
Ogórki kiszone są znane w całej Europie centralnej i wschodniej. Często używa się ich jako zakąski, są znakomitym dodatkiem do obiadu i różnorodnych sałatek. Jeżeli planujesz kiszenie ogórków, ale …
Krojenie cebuli to czynność, od której każdy ucieka. Warzywo to skutecznie wyciska łzy z naszych oczu. Nie wszyscy wiedzą, co zrobić, aby uniknąć tej nieprzyjemnej reakcji. Sposobów jest wiele. …
Krojenie ananasa krok po kroku! Połóż ananasa na desce. Jedną ręką trzymaj go za liście, a drugą odetnij podstawę. Postaw ananasa na odciętym spodzie. Przytrzymując za liście, odcinaj od …
Awokado to owoc o gruszkowatym kształcie, stosowany często i chętnie w kuchni ze względu na zawarte w nim tłuszcze nienasycone, łatwo przyswajalne przez organizm, a równocześnie zdrowe. Zalecane jest …
Jedzenie pałeczkami to tradycyjna forma spożywania posiłków w wielu azjatyckich krajach. Używa się ich od ponad pięciu tysięcy lat. Niestety wielu ludzi nie potrafi się nimi dobrze posługiwać. Według …
Podczas kupowania mango zwróćcie uwagę, czy skórka owoca jest błyszcząca, nieuszkodzona. Dojrzałe mango powinno delikatnie ugiąć się pod dotknięciem. Możecie również kupić twardszy owoc i pozwolić mu dojrzeć, zostawiając …
Warzywa przygotowywane w ten sposób są bogate w składniki odżywcze, ponadto ich aromat jest bogatszy, a kolor intensywniejszy. Na parze można gotować nie tylko warzywa i owoce, również drób, …
To, ile będziemy gotować brokuły zależy jedynie od tego, czy wolimy miękkie czy twardsze – al dente. Poniżej przestawiam kilka przepisów na przygotowanie brokułów. Kupując świeże brokuły, zwróćcie uwagę …
Kupując bób, należy wybrać ten najbardziej zielony, albowiem oznacza to, ze został świeżo zebrany. Należy również zwrócić uwagę na to, aby był bez plam i posiadał ładną, gładką skórkę. …