Jak zaplanować sylwestrowe menu?

Sylwester w gronie najbliższych znajomych to świetna okazja do naprawdę szampańskiej zabawy. 

Niezależnie od tego, czy organizujemy imprezę u siebie w domu, czy wychodzimy do znajomych, warto przygotować coś dobrego – na pewno dodatkowa potrawa spotka się z dobrym przyjęciem.

 

Co podać w sylwestrowy wieczór?

  1. Nieśmiertelne koreczki w dwóch wariantach – śledziowe (z ogórkami świeżymi i kiszonymi, dzwonkami śledzi, marynowanymi śliwkami i kawałkami czerwonej papryki) oraz serowe (z kawałkami żółtego sera i połówkami marynowanych śliwek lub winogronami, a także z dodatkiem plasterków salami).
  2. Jajka faszerowane (farsz przygotowujemy z żółtka jajka ugotowanego na twardo i przekrojonego na pół, odrobiny posiekanej pietruszki, majonezu i doprawiamy do smaku pieprzem i solą).
  3. Sałatki (tutaj możemy pozwolić sobie na dowolność, przykładowe przepisy znajdziecie w naszym serwisie).
  4. Warzywa z dipem ziołowym lub z dipem z keczupem (które spokojnie możemy zrobić samodzielnie; dip ziołowy składać się powinien ze szklanki jogurtu naturalnego, 10 dag twarogu, szklanki gęstej śmietany, ząbka czosnku, soli, szczypty białego pieprzu, koperku, szczypiorku i pietruszki; dip keczupowy natomiast z 15 dag keczupu, 0,5 szklanki jogurtu, 2 łyżek oliwy, szczypty soli, pieprzu i cukru, łyżeczki soku cytrynowego i 3 łyżek pokrojonego szczypiorku).

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.