Jak przygotować grillowane pomidory z fetą?

Świetnym połączeniem jest pomidor z serem fetą. I to nie tylko w tradycyjnych sałatkach. Można je również… przyrządzić na grillu. Sprawdź, jak to zrobić.

W poniższym tekście znajduje się przepis na grillowane pomidory z fetą, które mogą być podane do stołu zarówno jako przystawka lub jako dodatek do dania głównego.

 

Grillowane pomidory z fetą

Składniki

  • 4 większe pomidory,
  • 1 opakowanie sera typu feta,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • łyżka soku z cytryny,
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Pomidory myjemy i przekrawamy na pół. Ser rozgniatamy widelcem.

Mieszamy oliwę z sokiem z cytryny oraz pietruszką.

Każdą przekrojoną część pomidora smarujemy sosem z oliwy i cytryny, a następnie wkładamy do środka ser.

Układamy na aluminiowej tacce i grillujemy 10 minut.

Oceń

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.