Jak przygotować farsz do roladek?

Przepis na roladki można w bardzo łatwy sposób za każdym razem zmieniać. Wystarczy, że zaczniesz eksperymentować z rodzajem farszu, jakiego używasz do ich przyrządzenia, albo wypróbujesz innych, sprawdzonych sposobów na uatrakcyjnienie klasycznych roladek.

Poniżej znajdziesz propozycję kilku farszów do roladek.

 

Rodzaje farszu do roladek

OLIWKI

Oliwki wcześniej pokrój w cienkie plastry albo posiekaj. Wówczas farsz nabierze bardziej słonego smaku. Mogą być dodawane zarówno do farszów warzywnych jak i mięsnych.

oliwki

FETA

Ser potrafi świetnie połączyć ze sobą wszystkie składniki, wówczas o wiele łatwiej rozprowadza się go na potrawie. Feta bardzo dobrze komponuje się z bakłażanem, pomidorem czy cukinią. Pamiętaj jednak doprawiając farsz z fety, aby nie używać za dużo soli albo nie solić już w ogóle. Sam ser już jest dość słony, gdy dodatkowo zostanie dosolony potrawa straci cały swój smak i nie będzie nadawała się do zjedzenia.

feta

SUSZONE POMIDORY

Farsz z suszonych pomidorów nie tylko nadaje ciekawego smaku, ale dodatkowo świetnie wiąże składniki i sprawia, że farsz staje się odpowiednio wilgotny.

suszone-pomidory

KAPARY

Jeśli chcesz nadać pikanterii swoim roladkom – użyj kaparów! W dodatku nadają się zarówno do warzyw, jak i mięs. Większe kapary należy wcześniej pokroić, tych młodych, malutkich już nie trzeba.

kapary

Oceń

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.