Ileż to razy zastanawialiśmy się, co szybko przyrządzić na nieoczekiwane przyjęcie? Na pewno niejednokrotnie. Istnieje wiele pysznych przekąsek, które z pewnością pozytywnie zaskoczą przybyłych gości.
Jednym z takich dań są chrupiące nadziewane bułeczki. Dzisiaj podpowiadamy, jak je zrobić.
Chrupiące nadziewane bułeczki
Do przygotowania tego dania potrzebować będziemy 10 bułek kajzerek, filet z kurczaka, 30 dag pieczarek i tyle samo sera żółtego, 2 strąki papryki, 2-3 marchewki, 3 cebule, przyprawy.
Rozpoczynamy od zmielenia mięsa. Marchewkę, cebulę oraz pieczarki kroimy w bardzo drobną kosteczkę bądź trzemy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę podsmażamy na maśle, dorzucamy pieczarki i smażymy do momentu aż odparuje sok. Dodajemy mięso, przyprawiamy i smażymy. Po kilku minutach dosypujemy marchewkę oraz paprykę i podsmażamy kolejne 15 minut.
Teraz przyszła kolej na przygotowanie bułeczek. Odkrawamy dno i wydrążamy środki. Następnie napełniamy je przygotowanym farszem i posypujemy serem.
Zapiekamy około 10 minut w temperaturze ok. 180 stopni Celsjusza.
Smacznego!