Spożywanie warzyw i owoców jest niezwykle korzystne dla zdrowia, może nawet zapewnić długowieczność. Jednym z najlepszych sposobów na to jest spożywanie sześciu czosnków dziennie na dowolny sposób, ale najprościej będzie pokropić je niewielką ilością wody, posolić i upiec w piekarniku.
Jeśli taki czosnek ma dla Ciebie zbyt intensywny smak, możesz do naczynia, w którym się piecze, dodać szklankę wody.
A jakie korzyści daje to dla zdrowia?
Czosnek jest bardzo bogaty w witaminy i inne cenne składniki. Kiedy docierają one do krwioobiegu, drastycznie redukowane są trójglicerydy i cholesterol, które są wynikiem spożywania między innymi produktów wysoko przetworzonych i o dużej zawartości tłuszczu.
Wprawdzie spożywanie tak dużych ilości czosnku w tak krótkim czasie nie jest normalne, ale może bardzo szybko pomóc na problem, który normalnie musiałby być leczony stosowaniem diety przez dłuższy okres czasu.