Twarożek to świetna propozycja dodatku do kanapek.
Wiosna i lato to idealny czas na urozmaicenie swojej diety i rodzinnych śniadań. Dla miłośników produktów mlecznych świetnym rozwiązaniem będzie wiosenny, kolorowy twarożek, który wspaniale pasuje do chrupiących bułeczek i ciemnego pieczywa.
Jak go przygotować, radzimy poniżej.
Przygotowanie pysznego śniadania rozpoczynamy od posiekania umytego szczypiorku i rzodkiewki. Oczywiście dodać również możemy koperek bądź w zależności od upodobań pietruszkę.
Twaróg (najlepiej półtłusty) mieszamy z tak przygotowanymi dodatkami i doprawiamy jogurtem naturalnym oraz do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem. Wiosenne kanapki można urozmaicić kładąc na nie plasterek ogórka, pomidora lub łososia.
Kolorowe kanapeczki z twarożkiem w wielu domach są symbolem wiosny.