Naturalne antybiotyki, które działają lepiej niż apteczne

Antybiotyki są substancjami chemicznymi, produkowanymi w celu usunięcia zakażeń znajdujących się w organizmach ludzi i zwierząt. Metabolizm również jest zdolny do produkcji antybiotyków.

Najczęściej stosowanymi w chorobach antybiotykami są penicylina, amoksycylina i erytromycyna. Mimo iż antybiotyki to związki chemiczne, to w naturalnej antybiotykoterapii stosowane z powodzeniem mogą też być pewne warzywa i rośliny.

Naturalne antybiotyki znajdujące się w warzywach i innych roślinach zawierają witaminy i minerały, które umożliwiają działanie układu immunologicznego przeciwko chorobie. Zaletą tych naturalnych środków jest fakt, że nie powodują one niekorzystnego wpływu, jak ma to miejsce w przypadku syntetycznych antybiotyków.

Warzywa takie jak brokuły, ziemniaki, fasola, rzodkiewka czy szpinak są doskonałymi pokarmami do zapobiegania nowotworom. Czosnek i cebula z kolei mogą hamować rozwój nowotworów, a także zapobiegać atakom serca.

Naturalne antybiotyki dla lepszego efektu warto stosować w stanie surowym. Warto stosować zwłaszcza mieszaninę czosnku, cebuli, cytryny i ostrej papryki. Taki skład jest w stanie znacznie wzmocnić system odpornościowy dzięki obecności witamin takich jak C, A, kwas askorbinowy, fosfor, potas, siarka i magnez. Składniki te mają silne działanie lecznicze. Działają między innymi przeciwkaszlowo, a także zapobiegają zapaleniu płuc, gorączce i innym chorobom związanym z infekcjami płuc oraz powikłaniom dróg oddechowych. Mają też działanie wykrztuśne.

Aloes słynie zaś ze znakomitego działania przeciwreumatycznego. Posiada przeciwutleniacze przeciwdziałające problemom związanym ze stawami, ponieważ minimalizuje obecność kwasu moczowego. Zmniejsza też poziom cholesterolu.

2 komentarze

  1. mybettersite 22 września 2016
  2. Test Testowski 21 sierpnia 2017

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.