Jak zrobić sushi maki z ogórkiem?

Sushi maki to „sushi zwijane”, podawane w formie pokrojonego na plasterki wałka z ryżu owiniętego prasowanymi algami morskimi (nori), bardzo często z dodatkiem chrzanu wasabi, sosu sojowego i marynowanego imbiru.

Do sushi maki używa się także owoców morza, np. krewetek, ryby maślanej, sandacza, łososia, tuńczyka czy węgorza, lub warzyw, np. karczocha, awokado czy ogórka.

 

Jak zrobić sushi maki z ogórkiem? – porady video 

Jeżeli chcesz dowiedzieć się, jak zrobić sushi maki z ogórkiem, obejrzyj poniższy film.

Potrzebne będą:

  1. nori
  2. ryż sushi
  3. ogórek
  4. nasiona sezamu
  5. nóż
  6. miska z wodą
  7. mata do rolowania sushi.

Powodzenia!

Oceń

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.