Jak zrobić koktajl truskawkowo-sojowy?

Truskawki zawierają sporo beta-karotenu, żelaza, wapnia, magnezu i witamin z grupy B. Zawarta w nich bromelina znacząco poprawia trawienie i wspomaga przemianę materii, a witamina C skutecznie wzmacnia organizm.

Ponadto truskawki obniżają poziom złego cholesterolu we krwi i utrudniają wchłanianie tłuszczu. Warto zatem sięgnąć po odżywczy koktajl truskawkowy, który jest prawdziwą bombą witaminową. Zapraszamy do wypróbowania!

 

Przepis na koktajl truskawkowo-sojowy

Składniki:

  • 1 szklanka mleka sojowego waniliowego
  • łyżka jogurtu truskawkowego
  • 1/2 szklanki truskawek
  • łyżka miodu

Truskawki zmiksować w blenderze dodać łyżkę miodu i 1/2 szklanki truskawek. Pół szklanki mleka sojowego waniliowego zmiksować z łyżką jogurtu truskawkowego sojowego, garścią umytych truskawek z łyżką miodu.

Oceń

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.