Jak zrobić jabłka z lodami i z sosem karmelowym?

Szukasz pomysłu na fantastyczny deser, który zachwyci Twoich gości i będzie prawdziwą rozkoszą dla podniebienia? Przygotuj jabłka z lodami, polewane sosem karmelowym, a gwarantujemy – nie pożałujesz swojej decyzji :)

Dodatkowo przygotowanie takiej potrawy jest bardzo proste, zajmuje naprawdę niewiele czasu i wcale nie trzeba być wielkim kucharzem, aby ją wyczarować. Do dzieła więc!

 

Przepis na jabłka z lodami i sosem karmelowym

Potrzebne będą:

  • jabłka – kilka sztuk, w zależności od ilości osób, które chcemy poczęstować naszym deserem,
  • lody o smaku waniliowym,
  • gotowy sos karmelowy.

Przygotowanie

Jabłka starannie umyj, odkrój czubek każdego z nich razem z ogonkiem, wydrąż gniazdo z nasionami.

Do środka włóż 1 gałkę lodów. Polej sosem karmelowym… i gotowe!

Smacznego!

jabłka z lodami i sosem karmelowym

Taki deser jest bardzo smaczny, a dodatkowo całkiem zdrowy :)

Oceń

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.