Kategoria: Owoce i warzywa
Ogórki kiszone są znane w całej Europie centralnej i wschodniej. Często używa się ich jako zakąski, są znakomitym dodatkiem do obiadu i różnorodnych sałatek. Jeżeli planujesz kiszenie ogórków, ale …
Krojenie cebuli to czynność, od której każdy ucieka. Warzywo to skutecznie wyciska łzy z naszych oczu. Nie wszyscy wiedzą, co zrobić, aby uniknąć tej nieprzyjemnej reakcji. Sposobów jest wiele. …
Krojenie ananasa krok po kroku! Połóż ananasa na desce. Jedną ręką trzymaj go za liście, a drugą odetnij podstawę. Postaw ananasa na odciętym spodzie. Przytrzymując za liście, odcinaj od …
Awokado to owoc o gruszkowatym kształcie, stosowany często i chętnie w kuchni ze względu na zawarte w nim tłuszcze nienasycone, łatwo przyswajalne przez organizm, a równocześnie zdrowe. Zalecane jest …
Podczas kupowania mango zwróćcie uwagę, czy skórka owoca jest błyszcząca, nieuszkodzona. Dojrzałe mango powinno delikatnie ugiąć się pod dotknięciem. Możecie również kupić twardszy owoc i pozwolić mu dojrzeć, zostawiając …