Jak zrobić koktajl bananowo – truskawkowy?

Koktajl bananowo-truskawkowy to niezwykle zdrowy napój, który idealnie sprawdza się w okresie letnim. Banany zawierają sporą ilości potasu, witaminy C i błonnika. Szybko wywołują uczucie sytości. Ograniczają zatem spożywanie zbyt tuczących pokarmów.

Truskawki zaś zawierają sporo beta-karotenu i witaminy B. Są również bogatym źródłem żelaza, magnezu, wapnia i potasu.

Dziś przedstawiamy przepis na pyszny owocowy koktajl. Zobacz, jak łatwo go przygotować!

Koktajl bananowo-truskawkowy 

Składniki:
  • 1 szklanka truskawek
  • 2 szklanki bananów
  • odrobina cukru według uznania
  • 1 litr maślanki lub kefiru
Przygotowanie: 

Truskawki, banany i cukier wsypać do blendera. Zmiksować. Dodać maślanki lub kefiru. Gotowe odstawić do lodówki, schładzać 30 minut. Następnie rozlać do szklanek.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.