Zagłodź raka poprzez usunięcie z diety jednego składnika

Badania pokazują, że cukier stwarza duże zagrożenie dla zdrowia, co zwiększa szanse na raka. Stwierdzenie to wynika z faktu, że komórki rakowe żywią się głównie cukrem i pokarmami rafinowanymi, które po przetworzeniu przez organizm są przekształcane w węglowodany proste.

Jednym z najskuteczniejszych sposobów walki z rakiem jest wyeliminowanie jego głównego źródła pożywienia, którym w tym przypadku byłaby glukoza wytwarzana przez cukry i rafinowane pokarmy. Z tego powodu wielu naturopatycznych lekarzy zaleca swoim pacjentom, by zmodyfikowali swoją dietę tak, by priorytetem były rośliny, warzywa i owoce.

Cukier oprócz tego, że jest głównym pożywieniem komórek nowotworowych, jest też związek, który wytwarza wiele różnych chorób wrodzonych lub dziedzicznych, takich jak cukrzyca, refleks żołądka, choroby serca itp.

Specjaliści od wielu lat wykazują, że cukier jest ulubionym pokarmem raka, jednak większość lekarzy nie mówi swoim pacjentom, że jeśli nie przestaną spożywać wysoko przetworzonej żywności o wysokiej zawartości cukru, walka z chorobą może być u nich trudniejsza.

Jeśli cukier zostanie zaś z diety wyeliminowany, organizm powinien nie rozwijać raka.

Problem polega na tym, że wiele produktów sprzedawanych w sklepach ma dużą zawartość cukru rafinowanego, tylko że jest on bardzo dobrze ukryty na etykietach opakować. Mogą go zawierać produkty takie jak „zdrowe” jogurty, płatki śniadaniowe, pieczywa, a nawet artykuły, których producenci zapewniają, że są niskokaloryczne.

Oceń

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.