Przepis na ciasto twarogowe

Ciasto twarogowe – przepis na pyszne ciasto

Ciasto twarogowe to jeden z najpopularniejszych deserów, który można spotkać w domach na całym świecie. Jest to szybki i prosty przepis, który może być przygotowany w kilka minut. Ciasto twarogowe jest idealnym deserem dla każdego, kto lubi słodkie smaki. Można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki:

  • 500 g twarogu
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki oleju
  • Sok z 1 cytryny
  • Opcjonalnie: ulubione owoce (np. truskawki, maliny)

Przygotowanie:

  1. Twaróg zmiksuj lub utrzyj widelcem. Dodaj jajka i miksuj razem.

  2. Do masy dodaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz olej i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj.

  3. Jeśli chcesz dodać owoce, dodaj je teraz do masy.

  4. Przełóż masę do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.

  5. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 40-45 minut.

  6. Po upieczeniu odstaw ciasto do ostygnięcia i podawaj.

  7. >

>

Oceń

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.