Wielu z nas bardzo lubi białą kiełbasę. I to nie tylko na wielkanocnym stole, ale również na co dzień. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, jak smaczna jest biała kiełbasa podawana z grilla.
Można oczywiście wyjąć ją z worka i w takiej formie wrzucić na ruszt. Jest to wersja dla leniwych lub zapracowanych. Mimo to, warto pokusić się o własnoręcznie przygotowanie marynaty, do której świetnie pasują różnego rodzaju zioła, przyprawy i oliwa, jak również sos sojowy, musztarda, keczup czy przecier pomidorowy. W poniższym artykule znajdują się przykładowe pomysły na marynatę do białej kiełbasy.
Składniki:
Przygotowanie
Wszystkie składniki marynaty należy dokładnie ze sobą wymieszać. Włożyć do niej białą kiełbasę i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Piec na grillu, co jakiś czas obracając. W razie potrzeby, można kiełbaskę podlewać marynatą.
Do tak przyrządzonej białej kiełbasy świetnie pasują plastry ziemniaków w marynacie sojowej.
Składniki:
Przygotowanie
Wszystkie składniki marynaty należy dokładnie ze sobą wymieszać. Włożyć do niej białą kiełbasę i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Piec na grillu, co jakiś czas obracając. W razie potrzeby, można kiełbaskę podlewać marynatą.
Najlepiej smakuje z surówkami i ziemniakami, jak również ze świeżą bułeczką.
Składniki:
Przygotowanie
Białą kiełbasę zalać wrzącej wody, sparzyć przez kilka minut na małym ogniu. Jeśli jest gruba można ją przekroić na pół albo na ćwiartki. Wszystkie składniki marynaty należy dokładnie ze sobą wymieszać. Włożyć do niej białą kiełbasę i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Piec na grillu, co jakiś czas obracając. W razie potrzeby, można kiełbaskę podlewać marynatą.
Można podawać z ziemniakami lub świeżą bułeczką, w towarzystwie pomidorków koktajlowych.