Kategoria: Kuchnia
Szalenie zawrotną karierę zrobiły w naszym kraju bary szybkiej obsługi czy uliczne budki, w których można kupić coś ciepłego. Jeszcze do niedawna jedzenie na ulicy było czymś mało taktownym, …
Uwielbiasz krewetki i szukasz pomysłu na nowe, oryginalne danie główne właśnie z tymi małymi skorupiakami w roli głównej? Przyrządź krewetki w sosie słodko-kwaśnym. Potrawa ta zachwyci swoim smakiem nawet …
Szukasz przepisu na kluski śląskie, które podbiją podniebienie Twoje i Twoich domowników? Mamy dla Ciebie propozycję, która na pewno się uda i będzie rewelacyjnie smakować, zarówno z zaproponowaną przez …
Arbuz aż prawie w stu procentach składa się z wody, dlatego posiada taką orzeźwiającą moc. Na bazie tego owocu można przygotować sporo smakowitych drobiazgów. Co zrobić z arbuza? Arbuzowa …
Sałata lodowa to dla wielu kucharzy na całym świecie wdzięczny obiekt do eksperymentów. Idealnie komponuje się z sosami i różnymi dodatkami. W poniższym artykule znajdziesz kilka propozycji, jak wykorzystać …
Zrazy to tradycyjne danie kuchni staropolskiej, przygotowywane z kawałków mięsa albo z mięsa mielonego, które podsmaża się i dusi z dodatkiem warzyw oraz przypraw. To prawdziwy przysmak, który wcale …
Herbatę pijemy właściwie codziennie. Częściej w chłodne, jesienno-zimowe dni, nieco rzadziej latem, ale wielu spośród nas nie wyobraża sobie – niezależnie od pory roku – śniadania czy popołudniowego relaksu …
Żurawina to owoc bogaty w witaminę C, witaminy z grupy B, prowitaminę A, pektyny, cukry, błonnik i liczne kwasy owocowe, a także minerały, takie jak żelazo, jod, potas czy …
Soja to roślina uprawna należąca do strączkowatych, stanowiąca cenne źródło białka, tłuszczu, aminokwasów i witamin z grupy B, potrzebnych przede wszystkim osobom na diecie wegetariańskiej. Uważa się, iż w …
Truskawki to owoce, które na przełomie wiosny i lata królują na naszych stołach. Potraw, do których możemy je wykorzystać, jest naprawdę wiele – świetnie sprawdzą się jako dodatek do …