Kategoria: Gotowanie, pieczenie
Luzowanie kaczki to proces, w czasie którego wyjmujemy z kaczki kości w taki sposób, aby nie przeciąć skóry, z wyjątkiem oczywiście takich miejsc, w których zostało to z góry …
Jeżeli planujesz zrobić pierogi, ale nie wiesz, jak je lepić, przeczytaj poniższą poradę, a na pewno rozwiejesz sporo swoich wątpliwości. Zapraszamy do lektury! Wskazówki, jak lepić pierogi Od kuli …
Warzywa przygotowywane w ten sposób są bogate w składniki odżywcze, ponadto ich aromat jest bogatszy, a kolor intensywniejszy. Na parze można gotować nie tylko warzywa i owoce, również drób, …
To, ile będziemy gotować brokuły zależy jedynie od tego, czy wolimy miękkie czy twardsze – al dente. Poniżej przestawiam kilka przepisów na przygotowanie brokułów. Kupując świeże brokuły, zwróćcie uwagę …
Kupując bób, należy wybrać ten najbardziej zielony, albowiem oznacza to, ze został świeżo zebrany. Należy również zwrócić uwagę na to, aby był bez plam i posiadał ładną, gładką skórkę. …
Mogłoby się wydawać, że filetowanie ryby to trudna sprawa, ale nic bardziej mylnego, to łatwiejsze niż ci się wydaje. Wystarczy nabrać tylko wprawy i posiadać odpowiedni nóż do filarowania. …
Łosoś to ryba, która zwiera sporo jodu i potasu. Zjedzenie kilku kawałków łososia zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na te pierwiastki. Mięso zawiera również sporo witamin z grupy B, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie …
Duszone mięso jest zdrowsze niż smażone, ma mniej kalorii, jest wyśmienitym pomysłem na danie obiadowe, do którego wystarczy dodać surówkę, aby zyskać naprawdę sycący i smaczny posiłek. Jeżeli nie wiesz, jak …
Duszone pieczarki mogą być znakomitym dodatkiem do dania głównego i z powodzeniem mogą zastąpić surówki czy sałatki podawane do mięs. Dlatego warto opanować sztukę ich przygotowywania – a zachwycimy …
Jak zapewne wiadomo, szparagi są warzywem bogatym w składniki mineralne. W Polsce możecie nabyć szparagi białe oraz szparagi zielone. Smak tych drugich jest bardziej intensywny oraz co najważniejsze – …