Kategoria: Kuchnia polska
Pierogi z jabłkami i bakaliami przypadną do gustu wszystkim miłośnikom słodkości, w tym także dzieciom. St available cream ball co-wash works looking others Alcatraz use purchasing side t worked, return …
Chyba nie ma osoby, która nie lubiłaby kotletów schabowych, jeśli tylko nie jest wegetarianinem. Zwłaszcza w naszej polskiej tradycji trudno bez nich wyobrazić sobie niedzielny rodzinny obiad. Zwykle przyrządzamy …
Pasztet to danie idealne na Wielkanoc, ale nie tylko. Domowe pasztety goszczą na naszych stołach dość często, zwłaszcza z okazji rozmaitych świąt, jednak pasztet z żurawiną to coś zupełnie …
Zrazy to tradycyjne danie kuchni staropolskiej, przygotowywane z kawałków mięsa albo z mięsa mielonego, które podsmaża się i dusi z dodatkiem warzyw oraz przypraw. To prawdziwy przysmak, który wcale …
Wielu z nas bardzo lubi białą kiełbasę. I to nie tylko na wielkanocnym stole, ale również na co dzień. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, jak smaczna jest biała kiełbasa …
Czy można sprawdzić świeżość jajka? Owszem! Mało tego, wstępny test można przeprowadzić jeszcze przed ich zakupem. Trzeba tylko uważnie przyjrzeć się skorupce. Jak sprawdzać jajka? Skorupka świeżego jajka powinna …
Pierogi są doskonałym pomysłem na drugie danie w gorący, letni dzień. A teraz warto je robić jak najczęściej, bo sezon na owoce właśnie się zaczyna. Przepis na ciasto Z …
Znudziły Ci się tradycyjne gołąbki, z mięsem, ryżem czy z kaszą gryczaną? Czas spróbować przygotować gołąbki po żydowsku! Gołąbki po żydowsku to bowiem świetna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Ich przygotowanie …
Gołąbki to danie, które cieszy się niesłabnącym powodzeniem. Generalnie przyrządza się je, zawijając farsz w sparzone liście kapusty białej lub włoskiej, czasami kwaszonej, a w niektórych krajach, w młode …