Kategoria: Dania główne
Już teraz nie musisz wyrzucać nadmiaru ugotowanego ryżu, którego nie zjedli domownicy na obiad. Dzięki kilku prostym przepisom nie tylko nie zmarnujesz go, ale dodatkowo zyskasz kilka pomysłów obiadowych …
Dieta Dukana, czyli dieta proteinowa, polegająca na drastycznym ograniczeniu, w niektórych etapach nawet wykluczeniu węglowodanów z diety. Nie oznacza to jednak, że musimy zrezygnować całkowicie z lubianych przez nas …
Ci wszyscy, którzy uważają, że najlepsze kotlety mielone są z byle jakiego mięsa, które wystarczy jedynie obtoczyć w bułce tartej i usmażyć są w poważnym błędzie. Aby przyrządzić pyszne …
Sztufadą nazywamy odmianę wołowej pieczeni duszonej, która odpowiednio przyrządzona stanowi raj dla podniebienia. I choć przygotowanie tej potrawy jest dość pracochłonne, to jednak efekt końcowy jest warty wysiłku. Dzisiaj …
Przepis na roladki można w bardzo łatwy sposób za każdym razem zmieniać. Wystarczy, że zaczniesz eksperymentować z rodzajem farszu, jakiego używasz do ich przyrządzenia, albo wypróbujesz innych, sprawdzonych sposobów …
Zostało Ci z poprzedniego obiadu nieco ryżu? To świetnie! Masz okazję przygotować szybkie danie główne na obiad w nie więcej, jak dwadzieścia minut! Poniżej prezentujemy prosty przepis na łososia …
Bez karpia chyba nikt z nas nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. To jedna z dwunastu tradycyjnych potraw, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Przepisów na jego przygotowanie jest …
Ciężko wyobrazić sobie świąteczny stół bez ryby – tradycja wyznacza jej na nim stałe miejsce. Karp w kuchni polskiej znany był od bardzo dawna, lecz dopiero w latach 50. ubiegłego …
Barszcz z uszkami to potrawa, bez której chyba nikt nie potrafi sobie wyobrazić kolacji wigilijnej – koniecznie musi znaleźć się tego wieczoru na stole. Od wieków był bardzo popularną zupą W …
Kulinarne eksperymenty to to, co miłośnicy gotowania lubią najbardziej. Makaron spaghetti podany z tradycyjnym bolońskim sosem jest jedną z najbardziej znanych potraw z makaronu. Jednak niektórzy pragną nieco urozmaicić to dość pospolite danie. Dzisiaj mamy …