Jak zrobić przekładańca?

Przekładaniec to ciasto które zostało przecięte i przełożone masą minimum dwa razy. Oprócz różnorodnych kremów, ciasto można przekładać galaretką, marmoladą, budyniem lub gęstą bitą śmietaną.

Poniżej znajdziesz przepis na pysznego przekładańca, któremu nie sposób się oprzeć.

Składniki (na 4 porcje)

  • torebka budyniu waniliowego
  • dżem malinowy
  • mleko
  • 1/2 laski wanilii
  • 10 dag malin
  • kilka listków mięty

Przegotowanie: 

Laskę wanilii przekrój na pół i wydrąż wnętrze nożem. Wszystko dodaj do mleka i zagotuj. Laski wanilii wyrzuć i dalej gotuj budyń według przepisu na opakowaniu.

Szklane pucharki opłucz zimna wodą. Nakładaj warstwami dżem i budyń, aż do wyczerpania składników . Na wierzchu ułóż po kilka malin. Udekoruj listkami mięty.

1 porcja 225 kcal

Oceń

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.