Jak zrobić jabłka w polewie toffi?

Jeżeli szukasz pomysłu na pyszny, a zarazem zaskakujący deser, który będzie smakował wszystkim, zdecyduj się na jabłka w toffi. Z powodzeniem będą pyszną ozdobą stołu i idealnie nadadzą się jako świąteczna przekąska.

Poniżej prezentujemy film instruktażowy, dzięki któremu dowiesz się, jak je przygotować.

 

Przepis na jabłka w polewie toffi

Potrzebne będą:
  • 4 umyte jabłka
  • 220 g brązowego cukru
  • 110 ml wody
  • 1 łyżeczka octu
  • 25 g cukru
  • 4 drewniane szpikulce (takie jak na szaszłyki)
  • rondel
  • drewniana łyżka
  • taca wyłożona papierem do pieczenia.
Przygotowanie: 

W niewielkim garnku zagotować wodę z cukrem i octem. Gotować na małym ogniu intensywnie mieszając, dopóki karmel nie zgęstnieje.

Jabłka należy dokładnie umyć i osuszyć, a następnie (trzymając za ogonek zanurzyć we wcześniej przygotowanym karmelu). Następnie odłożyć na pergamin i poczekać aż ostygną.

Powodzenia!

Jak zrobić jabłka w polewie toffi? – porady video

Oceń

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.