Jak zrobić chłodnik bananowo-ananasowy?

Chłodniki to idealne zupy na lato, spożywane na zimno, które możemy przyrządzać nie tylko z warzyw, ale także z owoców.

Dzisiaj mamy dla was przepis na pyszny chłodnik bananowo-ananasowy. Zachęcamy do eksperymentowania w kuchni!

 

Przepis na chłodnik bananowo-ananasowy

Potrzebne będą:

  • 6 dużych bananów,
  • puszka ananasa pokrojonego w kostkę,
  • 3 szklanki kefiru,
  • 3/4 szklanki śmietanki,
  • 2 łyżki utartej czekolady,
  • łyżeczka soku z cytryny.

Przygotowanie:

Cztery banany miksujemy z kefirem i śmietanką, dodajemy zalewę z ananasa. Resztę bananów kroimy w półplasterki, kropimy z sokiem cytrynowym i rozłozkładamy na talerzach razem z kostkami ananasa. Zalewamy zmiksowanym chłodnikiem, posypujemy czekoladą. Podajemy z biszkoptami.

100 g —> 95 kcal

Oceń

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.