Jak uratować przesoloną potrawę?

Jak uratować przesoloną potrawę?

Jak uratować przesoloną potrawę?

Chyba nie ma osoby, która nie zaliczyłaby jakiejś wpadki w kuchni podczas gotowania, dotyczy to zarówno osób początkujących, jak i najlepszych kucharek i kucharzy.

 

Każdemu zdarzy się czasem dwukrotnie posolić potrawę lub po prostu nasypać jej zbyt dużo. Co wtedy zrobić? Niestety w większości przypadków przesolona potrawa ląduje po prostu w koszu na śmieciu, tymczasem niekiedy wystarczy kilka domowych sposobów na uratowanie naszego dania.

1. Jeśli przesoliłaś zupę dodaj do niej surowe białko, kiedy się zetnie wyjmij je cedzakiem lub sitkiem.

2. Do przesolonej zupy możesz również wrzucić obranego i surowego ziemniaka, który pochłonie nadmiar soli.

3. Do przesolonej zupy jarzynowej wrzuć sporą ilość posiekanej natki pietruszki.

4. Jeżeli przesoliłaś gulasz lub zupę możesz dodać odrobinę miodu.

ADD YOUR COMMENT

AGD, urządzenia domowe Bezpieczeństwo w domu Budowa Dekorowanie Meble Ogród Porządki Pozostałe Remont Rośliny, kwiaty test2 Uprawy rolne
No Preview
Jak dobierać zasłony?
No Preview
Jak udrożnić rury?
No Preview
Czy izolacja termiczna ma duże znaczenie dla budynku?
Dania główne Desery Drinki i koktajle Gotowanie, pieczenie Kuchnia polska Kuchnie zagraniczne Napoje Owoce i warzywa Pozostałe Przechowywanie żywności Przystawki, zupy, sałatki Wina Zdrowa żywność Zioła i przyprawy
No Preview
Jak zrobić kruszonkę?
No Preview
Jak podawać zieloną sałatę?
No Preview
Jak zrobić pysznego kurczaka po karaibsku?
Boże Narodzenie Dzień Dziecka Dzień Kobiet Dzień Matki Dzień Ojca Halloween Nowy Rok Pierwsza Komunia Święta Pozostałe Rocznice Urodziny Walentynki Wielkanoc
No Preview
Jak obdarować kogoś niestandardowym prezentem?
Fotograf na imprezę
Jak wybrać dobrego fotografa na uroczystość?
galareta wieprzowa
Jak przygotować świąteczną galaretę wieprzową?