Jak mrozić pieczarki?

Niewiele jest osób, które otwarcie przyznałyby się do tego, że nie lubią pieczarek. Większość z nas uwielbia te grzyby w różnych potrawach – stanowią świetną bazę do sosów, farszów, kremów, świetnie pasują do wielu sałatek itp.

Oczywiście najlepiej smakują świeże, jednak możemy je również zamrozić i trzymać na tzw. czarną godzinę. Pamiętać należy, że po rozmrożeniu nadają się one tylko do potraw, w których będą poddane działaniu wysokich temperatur, stąd nie będziemy mogli ich użyć np. do sałatek. Jednak do większość potraw, których nie wyobrażamy sobie bez pieczarek, grzyby te po rozmrożeniu możemy spokojnie dodać.

Mrożenie pieczarek

Przed zamrożeniem pieczarek musimy je dokładnie oczyścić.

Myjemy je więc starannie, obieramy, suszymy, a następnie kroimy w zależności od tego, do czego mamy zamiar ich używać, w takiej wielkości kostkę, jaką lubimy wykorzystywać do sosów, zup czy farszów.

Po pokrojeniu wkładamy pieczarki do woreczków foliowych lub plastikowych pojemniczków. Najlepiej od razu podzielić je na jednorazowe porcje, jakie wykorzystujemy do przygotowania poszczególnych potraw, co ułatwi nam zadanie w przyszłości. Możemy również podpisać woreczki czy pudełka.

Popularne frazy:

  • mrożenie pieczarek
  • jak mrozić pieczarki
  • jak zamrozić pieczarki
  • czy można mrozic pieczarki
  • zamrażanie pieczarek
  • pieczarki mrozenie
  • czy można zamrozić pieczarki
  • dlaczego pieczarek nie mozna mrozic
  • pieczarki zamrożone
  • pieczarki mrożone przepis

ADD YOUR COMMENT

AGD, urządzenia domowe Bezpieczeństwo w domu Budowa Dekorowanie Meble Ogród Porządki Pozostałe Remont Rośliny, kwiaty Uprawy rolne
jak-sadzic-i-pielegnowac-maliny
Jak sadzić i pielęgnować maliny?
jak-dobierac-zasłony
Jak dobierać zasłony?
jak-udroznic-rury
Jak udrożnić rury?
Dania główne Desery Drinki i koktajle Gotowanie, pieczenie Kuchnia polska Kuchnie zagraniczne Napoje Owoce i warzywa Pozostałe Przechowywanie żywności Przystawki, zupy, sałatki Wina Zdrowa żywność Zioła i przyprawy
No Preview
Jak zrobić kruszonkę?
No Preview
Jak podawać zieloną sałatę?
No Preview
Jak zrobić pysznego kurczaka po karaibsku?
Biżuteria i dodatki Moda damska Moda dziecięca Moda męska Moda młodzieżowa Pielęgnacja, konserwacja obuwia Pielęgnacja, konserwacja odzieży Pozostałe
No Preview
Trendy na jesień 2014 – fryzury
No Preview
Trendy na jesień 2014 – make up
No Preview
W co się ubrać, gdy teoretycznie nie ma się co na siebie włożyć?
Małżeństwa Przyjaźń Rozwiązywanie problemów Single Zdrada, niewierność Związek, randki
No Preview
Jak poradzić sobie z kryzysem małżeńskim?
No Preview
Jak być sexy, ale nie przesadzić?
No Preview
Jak wyczytać charakter człowieka z jego ciała?
Bieganie Fitness i siłownia Inne dyscypliny Piłka nożna Pozostałe Rowery Sporty walki Sporty wodne
Ćwiczenia w kuchni
Jak ćwiczyć w kuchni?
Jak zmotywować się do ćwiczeń w domu?
Jak zmotywować się do ćwiczeń w domu?
nauka jazdy na łyżwach
Jakie ćwiczenia przed jazdą na łyżwach?
Depilacja Kosmetyki Makijaż Perfumy i zapachy Pielęgnacja Pozostałe Skóra Spa Włosy
Jak zrobić ocet jabłkowy
Jak stosować ocet jabłkowy?
Jak leczyć uszkodzenie szkliwa?
Jak wykonać tonik Woda Królowej Węgierskiej (larendogrę)?
No Preview
Co zrobić żeby wyprostowane włosy się nie kręciły?
Choroby, dolegliwości, leczenie Ciąża i poród Dieta, żywienie Higiena Medycyna naturalna Nałogi Pierwsza pomoc Pozostałe Profilaktyka Rehabilitacja Seksualność i antykoncepcja Zabiegi i operacje Zdrowe oczy Zdrowe zęby Zdrowie publiczne
Jak zrobić ocet jabłkowy
Jak stosować ocet jabłkowy?
No Preview
Jak ustrzec się przeziębienia?
No Preview
Jak powstrzymać hormonalne bóle głowy?